En de rol van management control systemen daarin.

Het sturen van onderwijsorganisaties vereist het laveren tussen meerdere doelstellingen. Het leveren van maatschappelijke waarde, door bijvoorbeeld aan te sluiten op de regionale ontwikkelagenda en het doen van innovatief onderzoek, worden steeds belangrijker. Niet op de laatste plaats voor de vernieuwing van het onderwijs. Welk management control systeem (MCS) wordt bij onderwijsinstellingen gehanteerd en levert dit een bijdrage in het realiseren van die maatschappelijke waarde? Hoe speelt de controller in op deze nieuwe vragen en hoe zorgt hij/zij voor de juiste ondersteuning in het gesprek tussen bestuur en uitvoering? Kortom wat betekent dit voor de rol van de controller?

" />

Luc Salemans over het realiseren van maatschappelijke waarde

Luc Salemans is als research fellow verbonden aan het onderzoekscentrum Business Research Centre (BRC) van het Domein Business, Finance & Law (BFL) van de Hogeschool Inholland. Luc doet een promotieonderzoek naar de bijdrage van management control systemen in de realisatie van maatschappelijke waarde door organisaties in het HBO. Hij heeft een rijke ervaring in directiefuncties in profit en not-for-profit organisaties als business- en concerncontroller.

Na zes succesvolle edities van het Jaarcongres Finance in het Onderwijs, vindt op 5 juni 2018 de zevende editie plaats in het Spant in Bussum.

Het congres Finance in het Onderwijs richt zich breed op de portefeuillehouders financiën binnen het onderwijs. Van primair onderwijs (PO) tot voortgezet onderwijs (VO) en van middelbaar beroepsonderwijs (MBO) tot hoger beroepsonderwijs (HBO) en wetenschappelijk onderwijs (WO).

Interesse als bezoeker?
Tot 16 maart geldt een vroegboekkorting van €50,-. U betaalt slechts € 245,- excl. BTW (non-profit). Bovendien kunt u GRATIS een collega meenemen!
Schrijf nu in en ontvang €50 euro korting.

Graag tot ziens op dinsdag 5 juni in het Spant in Bussum!

Volg ons ook op Twitter via #finondnl

MEER NIEUWS