Geeft scenarioplanning handvaten in de control?

De wereld verandert, maar waar heen weten we niet. Als controller werken met één strategie is niet aan te bevelen. Soms besluiten bestuurders een scenario studie te doen. Zo ook de hogeschool Windesheim en de VO-raad. Welke rol kan een controller of een verantwoordelijke bestuurder spelen in een dergelijke studie en wat te doen met de resultaten? Aan de hand van een concreet voorbeeld wordt het proces van een scenario studie toegelicht met implicaties voor de planning & control. Hoe het zou kunnen en hoe makkelijk het weer uit de aandacht verdwenen is, met alle risico’s van dien.

Jan Willem Meinsma heeft de lange route gedaan binnen het onderwijs. Hij is van de mavo, via de havo en de HEAO verder gaan studeren aan 3 universiteiten. Jan Willem is als bedrijfskundige afgestudeerd in de strategische marketing. Later is hij zich meer gaan verdiepen in de control. Nu is Jan Willem al jaren bestuurder in het onderwijs. Hij heeft achtereenvolgens gewerkt bij FBTO, PTT Post, Philips, KEMA, TNO, Bartiméus, Universiteit Utrecht, Hogeschool Windesheim. Sinds 1 januari probeert hij in Rotterdam bij te dragen aan een innovatieve en inclusieve samenleving.

Het congres Finance in het Onderwijs is het platform voor directie, financiële professionals en bestuurders werkzaam in de onderwijssector. We bespreken de laatste ontwikkelingen en trends binnen het onderwijs, van primair onderwijs (PO) tot voortgezet onderwijs (VO) en van beroepsonderwijs (MBO) tot hoger beroepsonderwijs (HBO) en wetenschappelijk onderwijs (WO). Finance in het Onderwijs vindt plaats op 5 juni in Het Spant in Bussum. Kijk voor het volledige programma op: www.financeinhetonderwijs.nl.

 

MEER NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres Finance in het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN